instruire pentru viitor

Fundatia “Filocalia” Iasi, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany – biroul zonal Iasi si S.C. DAL Consulting Iasi, au demarat proiectul “TINERI PENTRU VIITOR”- program pilot de facilitare a accesului pe piata muncii si dezvoltarea deprinderilor de viata independenta, pentru tinerii din centre de plasament- finantat prin Programul PHARE 2006/018-147.04.02 – Masuri de Incluziune Sociala.

Beneficiarii directi ai activitatilor desfasurate prin intermediul acestui proiect vor fi 50 de tineri peste 18 ani care au parasit sau se pregatesc sa paraseasca sistemul de stat privind protectia copilului, din centrele de plasament din Judetul Iasi. Bugetul total al proiectului este de 141.090 Euro, din care contributia Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei este de 125.000 Euro.

Activitatile principale desfasurate in cadrul proiectului sunt, in principal, activitati de sprijin si consiliere a tinerilor care au parasit sau se pregatesc sa paraseasca sistemul de ocrotire de stat, dezvoltare personala si calificarea ca ospatari-bucatari sau ingrijitori la domiciliu pentru accesarea pietei muncii. Finalitatea principala a proiectului consta in elaborarea traseului profesional pentru cel putin 50 de tineri de peste 18 ani care au parasit sau se pregatesc sa paraseasca sistemul de stat privind protectia copilului.


Comments are closed